KRONİK OTİTİS MEDİA ZEMİNİNDE GELİŞEN AURAL MİYAZİS : OLGU SUNUMU - Eroğlu, Orkun; Karlıdağ, Turgut; Kaygusuz, İrfan; Yağmahan, Mehmet Salih (My University, 2017)
Miyazis, sinek larvalarının neden olduğu bir hastalıktır. Mevsimsel değişikliklerle birlikte dünya çapında görülebilmektedir. Kulak miyazisi genellikle kişisel hijyeni kötü olan, cocuklar veya zeka mental problemi olan kişilerde görülür. Bu makalede sol kulak ağrısı, akıntıvekaşıntışikayetleriilebaşvuranondörtyaşında çocuk hastada dış kulak yolu ve orta kulakta miyazis olgusunu literatür bilgileri eşliğinde sunduk.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Kulak; Burun; Boğaz