Sosyal tasarımlar eş(l)iğinde bir "Garip" ironi - Arslan, Fatih (My University, 2011)
Söze ve dünyaya değer katma adına her söz kendince bir anlam evreni kurar. Sosyal değişimler çoğu kez sanatın yanında ve onunla birliktedir. Garip şiiri 1941 yılında farklı söylemleriyle şiir geleneğimizde varlığını hissettiren bir algıdır. Özellikle^ ironiyi fazlaca ve farklı biçimlerde kullanması bakımından ilginçtir. Çifte anlamın söz ve değer katmanlarındaki ironik duruşu garip şiirini başka bir işleve taşır. Adeta ironi Garip'le bir değere dönüşmüştür. Sıradanlaşmış bilinç katmanları uyarılarak aktive edilmiştir.Uyarılar beklenmedik bitişlerle başka boyutlara taşınmış, şiir fonksiyonel bir biçime dönüştürülmüştür. Bütün yönleriyle bu şiir algısı ironinin ayrıntılarıyla örülü bir yapıdır.
Keywords: Beşeri Bilimler; Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri