PERTEK VE ÇEVRESİNDE YAYGIN HALK İNANIŞLARI - POLATCAN, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2006)
"Pertek ve Çevresindeki Yaygın Halk İnanışlar" adlı tezimiz giriş ve iki bölümdenoluşmaktadır.Giriş bölümünde ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında kısaca bilgi verilmiştir.Birinci bölümde, Pertek İlçesindeki Yaygın Halk İnanışları gözlem ve mülakat yoluylaaraştırılmıştır. İkinci bölümde ise bu yaygın halk inanışlarının eski Türk inancıylabağlantısı ortaya konmuştur.Bu tez, bibliyografya ve ekler kısmıyla son bulmaktadır.Anahtar Kelimeler: Pertek, Yaygın Halk İnanışları, İnanç, Eski Türk İnançları

The us research named `Common Public Beliefs in Pertek and its Environment?consists of an introduction and two parts.There is introduction part knowlodge about the history and geography of thetown. İn the first part, Common Public Beliefs in Pertek, have been researched bymeans of observation and interview. İn the second part, the relation between thesecommon public beliefs and old Turkish beliefs have been explaned.The thesis , ends with bibliography and additional parts.Keywords : Pertek, Common Public Beliefs, Belief , Old Turkish Beliefs
Common public beliefs in Pertek and its environment
Keywords: Din