HEİSENBERG GRUBUNDA EĞRİLİKLER - KÖRPINAR, TALAT (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bu çalışma iki bölüm halinde düzenlenmiştir.Birinci bölüm; çalışmamıza temel oluşturan tanım ve teoremleri içermektedir. ?kinci bölüm çalışmamızın orijinal kısmıdır.Bu bölümde önce Heisenberg grubu ve özellikleri verilmiştir. Sonra Heisenberg grubunda biharmonik eğriler için karakterizasyon yapılmıştır. Ayrıca Heisenberg grubunda non-geodezik biharmonik eğrilerin helis olduğu ispatlanmıştır. Daha sonra biharmonik eğriler için parametrik denklemler elde edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Heisenberg Grup, Biharmonik Eğri, Helis

This thesis consist of two chapters.In the first chapter; fundamental definitions and theorems are given. The second chapter is original part of our study. In this chapter, firstly it is given that Heisenberg group and its properties. After, characterization is done for biharmonic curves in Heisenberg group. Also, it is proved that non geodesic biharmonic curves are helis. Finally, it is obtain that parametric equations for biharmonic curves.Keywords: Heisenberg Group, Biharmonic Curve, Helix.
Curvatures in Heisenberg group
Keywords: Matematik