ŞAHNAHAN DERESİ (MALATYA) BENTİK ALG FLORASI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ - DÜZLEME, BETÜL (Fırat Üniveristesi, 2014)
Şahnahan Deresi bentik alg florası Mayıs 2012-Nisan 2013 tarihleri arasında, belirlenen 5 istasyonda ve farklı habitatlardan (epipelik, epilitik ve epifitik) aylık periyotlarda alınan örneklerde incelenmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta), bentik alg topluluklarının en önemli üyeleri olurken, bu topluluklar içerisinde yer alan Chlorophyta, Cyanophyta, Euglenophyta, Dynophyta ve Xantophyta daha az önemli olmuştur. Bentik diyatomelere ait 220 takson belirlenmiş olup, bunlardan Nitzschia palea, Cymbella minutum, Navicula angusta, Cocconeis placentula var. lineata, Gomphonema parvulum, Gomphonema olivaceum, Navicula cincta en dikkat çekicileri olmuştur. Diyatomeler bentik alg toplulukları içerisinde her mevsimde çoğalma eğiliminde olmuşlarsa da en iyi gelişimlerini ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirmişlerdir. Diyatomelere bağlı olarak hazırlanan veriler OMNİDİA software programında hesaplanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Bentik Algler, Şahnahan Deresi, OMNİDİA software

Şahnahan stream's benthic algae flora were examined between May 2012-April 2013 which identified 3 station and different habitats (epipelic, epilithic, epiphytic) taken the samples of month periods. It has been less important being the most important members of the comunity diyatomes (Bacillariophyta) benthic algae and which were in this community like Chlorophyta, Cyanophyta, Euglenophyta, Dynophyta and Xantophyta. İt was determined 220 taxa which are belonged to benthic diyatomes, from these Nitzschia palea, Cymbella minutum, Navicula angusta, Cocconeis placentula var. lineata, Gomphonema parvulum, Gomphonema olivaceum, Navicula cincta have been the most remarkable. In benthic algae communities of diyatomes tend to replicate in every season but achieved the best development in autumn and spring. OMNİDİA software programme is prepared depending on the diyatomes are calculated based on data. Key words: Benthic Algae, Şahnahan Stream, OMNİDİA software
Şahnahan stream's (Malatya) benthic algae flora and the change of seasonal
Keywords: Biyoloji