SASAİ MODİFİYE ÇATIYA GÖRE EĞRİLER - BAKIRCI, ALİ (Fırat Üniveristesi, 2024)
Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde bu çalışmanın sonraki bölümlerinde kullanılan temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde ilk olarak modifiyeli ve ortogonal slant helisleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde lightlike, timelike ve spacelike eğim eksenlerine sahip eğik helisler için bazı karakterizasyonları verilmiştir.

This study prepared as a masters thesis, consist, of four chapter. The first section is the introduction. In the second section, the base definitions and concepts used in the subsequent sections of this study are given. In the third section, firstly modified orthogonal slant helices are examined. In the fourth chapter, some characterizations are given for inclined helices with lightlike, timelike and spacelike tilt axes.
Curves according to Sasai modified roof
Keywords: Matematik