BENU MUSA (ŞAKiROGULLARI)'NIN iLMi ve FELSEFi ETKiNLiKLERi - Demirpolat, Enver (Fırat University, 2004)
İslam dünyasındaki ilmi gelişmeler, Abbasiler döneminde zirveye ulaşmıştır. Durumun bu hal almasında devletin resmi politikaları etkili olmuştur. Devletin politikasının yanısıra bazı zengin ve ilim aşığı ailelerde devletle rekabet edecek şekilde ilmi çalışmalarda bulunmuşlardır. Benu Musa da bu ailelerden biridir. Biz bu çalışmamızda Benu Musa olarak bilinen Musaoğulları'nın ilmi ve felsefi etkinliklere olan katkılarını inceleınekteyiz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları