AİLENİN İLKÖĞREİM ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİ DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ - GÜNKAN, HATİCE ELİF (PALA) (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalısma, ailenin ilkögretim ögrencilerinin egitimi üzerindeki etki düzeyinin belirlenmesine yönelik bir alan arastırmasıdır. Arastırmanın çalısma evrenini Elazıg ili l Milli Egitim Müdürlügüne baglı ilkögretim okullarında okuyan ögrencilerin velileri olusturmaktadır. 2006?2007 egitim-ögretim yılında Elazıg il merkezindeki ilkögretim okullarında birinci kademede okuyan ögrencilerin 1000 velisi arastırmanın örneklemini olusturmaktadır. Anket formu 59 sorudan olusmaktadır lar ailelerin ilkögretim ögrencilerinin egitimi üzerindeki etki düzeyini ortaya çıkarmaya yönelik hazırlanmıs, verilen cevaplar titizlikle incelenmeye ve yorumlanmaya çalısılmıstır. Arastırmaya katılan velilerin cinsiyeti, egitim durumu, yası, meslegi ve sahip oldugu çocuk sayısı, ailenin çocuguna ayırdıgı zaman, kurdugu iletisim, takındıgı tutum ve davranıslar, disiplin-ceza-ödül ve ailenin okula katılımını engelleyen durumlar incelenmis ve yorumlanmıstır. Arastırmaya toplam 1000 kisi katılmıstır. Arastırmaya katılan deneklerin %52,9'unu babalar %47,1'ini ise anneler olusturmaktadır.

In this study; area research was made to determine the efficiency level of family on education of primary school students. The universe of research is the family of primary school students of Elazıg National Education Directorship. Moreover; the sample of the research is 1000 families of primary level primary school students in Elazıg on 2006-2007 education semesters. Questionnaire form contains 59 questions. Questions are prepared to analyze the efficiency level of the families on education of primary school students and the answers are examined and explained very carefully. The families that answer the questionnaire are examined and explained in terms of their sex, age, education level, job, number of children they have, time they spend with their children, their communication with their children, their behaviors to their children, their punishment & prize, and their participation to the school activities. Number of the people that answer the questionnaire is 1000; 52,9% of them is ?father? and 47,1% of them is ?mother?.
Determination the efficiency level of family on education of primary scool students
Keywords: Eğitim ve Öğretim