SELF-REGULATEDLEARNING IN THE DIGITAL AGE: AN EFL PERSPECTIVE - Kızıl, Aysel Şahin; Savran, Zehra (My University, 2016)
Dil öğreniminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı konusunda yürütülen araştırmalar, şimdiye dek üst bilişsel alandan dil becerileri temelli uygulamalara kadar, teknolojik araçların birçok farklı potansiyelini ortaya koymuştur. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin potansiyelinin daha fazla araştırılması gereken bir alan da, öğrencilerin kendi öğrenme süreçleriyle ilgili girişimde bulunduğu etkin ve yapıcı bir süreç olan öz-düzenleyici dil öğrenimi alanıdır. Bu çalışma, yabancı dil olarak İngilizce öğrenicilerinin okul dışında öz-düzenleyici dil öğrenimi faaliyetlerinde bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımlarını incelemektedir. Çalışmaya, İngilizce hazırlık programına devam eden 777 üniversite öğrencisi katılmıştır. Anket yoluyla toplanan verilerin analizi İngilizce öğrenicilerinin öz-düzenleyici dil öğrenimi faaliyetlerinde aktif bir şekilde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullandığını, ancak hem öğrenciler arasında hem de öğrenmenin düzenlenen yönleri açısından farklılıklar olduğunu göstermiştir
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Beşeri Bilimler