OSTEOPOROZ HASTALIĞININ TANISI İÇİN VERİ MADENCİLİĞİ KULLANIMI - ÖĞER, SÜLEYMAN GÖKALP (Fırat Üniveristesi, 2003)
YÜKSEK LÎSANS TEZİ OSTEOPOROZ HASTALIĞININ TANISI İÇİN VERİ MADENCİLİĞİ KULLANIMI S. Gökalp ÖĞER Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 46 Bu tez çalışmasında, veri madenciliğinin tıpta Osteoporoz tanısı üzerine bir uygulaması yapılmıştır. Bunun için doktorların tam için kullandıkları anketsel yöntemin verileri kullanılarak, geliştirilen veri madenciliği tekniği ile çeşitli anahtar veriler elde edilmiştir. Karar ağaçlan kullanılarak, veri çıkarımlarından teşhis değerlendirilmesi yapılmıştır. Sonuç olarak 60 adet bayan hasta üzerinde yapılan tam uygulamasında, önerilen yöntem ile elde edilen sonuçlar, klinik tetkikler ile karşılaştırılması sonucu %90 basan elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Veri madenciliği, Osteoporoz, Karar ağaçlan çr -S-.LL VI
The Use of data mining for the diagnosis of osteoporos disease
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control