Hazar Gölü' nden (Elazığ) yakalanan Capoeta capoeta umbla' da endohelmintlerin araştırılması - Aksoy, Şule; Sarıeyyüpoğlu, Mustafa (My University, 2000)
Bu çalışmada Hazar Gölü'nün, farklı bölgelerinden yakalanan Capoeta capoeta umbla parazitolojik olarak muayene edildi. Yakalanan 230 adet Capoeta capoeta umbla balığında endohelmintler arandı. İncelenen balıklarda Caryophyllaeus laticeps, Khawia armeniaca, Monobothrium auriculatum, Bothriocephalus gowkongensis, Diphyllobothrium sp. ve Philometra abdominalis tespit edildi. Bunlardan M. auriculatum ve 6. gowkongensis Türkiye' de ilk kez bir tatlı su balığında belirlendi.
Keywords: Solucanlar; Elazığ; Hazar Gölü; göller; tatlısu balıkları; Capoeta capoeta umbla; parazitler; yeni konukçu kayıtlar; endoparazitler