İNTERNET ÜZERİNDEN ROBOT KONTROLÜ - KAVAKLI, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu tezde, bilgisayarla kablosuz haberleşen RF robot kitinin, internet üzerinden kontrolü yapılmıştır. RF robot kiti üzerinde bulunan kamera yardımıyla istemci ve sunucu bilgisayar başındaki kullanıcı kumanda ettiği RF robot kitinin hangi yöne gittiğini rahatlıkla görebilmektedir. Bilgisayara yüklü kontrol programı ile robotun hareketleri kontrol edilebilmektedir.Sistem üç ana kısımdan oluşmaktadır. Bunlar, istemci-sunucu haberleşme programı, haberleşme ünitesi ve RF robot kitidir. Haberleşme ünitesi bilgisayarın paralel portuna bağlanmıştır.Kullanılan mikrodenetleyici Pic Basic Pro programlama dilinde programlanmış, istemci-sunucu haberleşme yazılımı ise Microsoft Visual Basic 6.0 ile hazırlanarak proje bir bütün halinde tamamlanmıştır.Anahtar kelimeler: Sunucu-istemci internet haberleşmesi, RF haberleşmesi, paralel port

İn this thesis, control of a RF robot kit, which communicates wireless with the computers, over internet is implemented. With the help of a camera on the RF robot kit, the user on the client and server computer can easily see the direction of the RF robot kit. The movement of the robot can easily be controlled with the developped graphical user interface.The system consists of three parts.These are client-server communication programme, communication unit, and RF robot kit. The communication unit is connected to the parallel port of the computer. The microcontroller is programmed in Pic Basic Pro and the client-server communication is realized with the software developped in Microsoft Visual Basic 6.0.Key words: Server-client internet communication, RF communication, paralel port
Robot control over internet
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol