Intracavernous carotid artery aneurysm in a case of tolosa-hunt syndrome - Türkçüoğlu, Peykan; Kaya, Mehmet Kaan; Yıldırım, Hanefi; Deniz, Nurettin; Çelikler, Ülkü (My University, 2008)
Amaç: Orbital apeks ve kavernöz sinus sendrom klinik özelliklerinin taşıyan bir vakayı sunmak. Yöntem: Hastanın klinik, orbital manyetik rezonans ve manyetik rezonans anjiografi bulgularının tartışılması. Bulgular: 82 yaşında erkek hasta sol CN II, CN III, CN IV, CN V1, CN V2 and CN VI sinir tutulumları ile başvurdu. Orbital manyetik rezonans görüntüleme yardımı ile Tolosa-Hunt sendrom ve intracavernöz karotid arter anevrizması tanısı kondu. Steriod tedavisi başlanması sonrasında hastanın görme keskinliği ve ağrısında belirgin düzelme oldu. Sonuç: Nörogörüntüleme yöntemleri orbital ve kavernöz bölge lezyonlarında lezyonun yerinin tespiti ve semptomların açıklanmasında faydalıdır.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Klinik Nöroloji