ADİ DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN TEK ADIM METODLARI İLE NÜMERİK ÇÖZÜMÜ İÇİN GENİŞLETİLMİŞ A-DENGELİ VE L-DENGELİ SİMPSON VE DİKDÖRTGEN KURALI - BULUT, HASAN (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi ADÎ DİFERENSİYEL DENKLEMLERÎN TEK ADIM METODLARI ÎLE NÜMERİK ÇÖZÜMÜ İÇİN GENİŞLETİLMİŞ A - DENGELİ ve L- DENGELİ SİMPSON ve DİKDÖRTGEN KURALI Hasan BULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 1997; Sayfa : 34 Bu çalışma üç bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde; dikdörtgen metodu ve bu metodun yakınsaklık mertebesi ve dengelilik analizi yapılmıştır. Üçüncü bölümde; Simpson metodu ve bu metodun yakınsaklık mertebesi ve dengelilik analizi yapılmıştır. Anahtar Kelimeler : Başlangıç Değer Problemleri, Yakınsaklık, Dengelilik ve Sayısal Metodlar, Yerel Kesme Hatası...

SUMMARY Master Thesis AN A - STABE EXTENDED RECTENGULAR AND SIMPSON RULES FOR THE INTEGRATION OF ORDINARY DIFFERENTIAL EQUATIONS Hasan BULUT Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Deparment of Mathematics 1997; Page : 34 This study has been arranged in three chapters. In the first chapter, some fundamental definitions and theorems are given. In the second chapter, the rectengular method and the order of the convergent of its is investigated and the stability analysis concerning about this method is made. In the third chapter, Simpson method and the order of convergent of its is searched and the stability analysis related with this method is made. KeyWords : Initial Value Problems, Local Truncation Error, Numerical Methods, A- Stability and L - Stability Convergence. II
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics