Kamu İç Denetçilerinin İletişim Becerilerinin İncelenmesi - Serttaş, Ayhan; Tanyıldızı, Nural İmik (My University, 2019)
Araştırmanın amacı, Türkiye’de görev yapan kamu iç denetçilerinin iletişim becerilerinin yaş, cinsiyet, medenidurum, iç denetçilik kadrosundaki toplam çalışma süresi, öğrenim durumu, mezun olduğu fakülte ve çalışmaktaolduğu kurumun bütçe türü değişkenleri açısından anlamlı düzeyde farklılaşıp farklılaşmadığının incelenmesidir.Araştırmaya Türkiye’de görev yapan 221 Kamu İdaresine atanmış toplam 798 iç denetçiden bu araştırmayı kabuleden 521 tanesi katılmıştır. Araştırmaya katılan personelin iletişim beceri düzeyleri Ersanlı ve Balcı (1998)tarafından geliştirilen İletişim Becerileri Envanteri ile ölçülmüştür. Araştırma bulgularına göre kamu içdenetçilerinin iletişim beceri düzeyinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Kamu iç denetçilerinin, medeni durum, içdenetçilik kadrosundaki toplam çalışma süreleri, öğrenim durumları ve mezun oldukları fakülte değişkenlerinebağlı olarak, iletişim becerilerinde istatistiksel olarak anlamlı farklılıklara ulaşılamamıştır. Elde edilen bulgularliteratür ışığında yorumlanmış ve önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: İletişim; Kamu Yönetimi