6,7-0-siklohekziliden-1-amino-4-azaheptan ligandının Co(II), Ni(II), ve Cu(II) komplekslerinin sentezi ve elektrokimyasal, termal ve magnetik özelliklerinin incelenmesi - Alkan, C.; Şekerci, M.; Saydam, S.; Karataş, F.; Aydoğdu, Y.; Yakuphanoğlu, Fahrettin (My University, 2000)
6,7-O-Siklohekziliden-l-amino-4-azaheptan (L) ligandı ile bu ligandın Co(II), Ni(II), ve Cu(II) kompleksleri sentezlenerek IR, NMR, UV, termal analiz, molar iletkenlik, magnetik süseptibilite, diferansiyel puls polarografi (DPP) ve kimyasal analiz yöntemleri ile yapıları aydınlatılmıştır. Daha önceki çalışmalarımızda yarı iletken özelliğe sahip olduğu tespit edilen bu komplekslerin indirgenme yarıdalga potansiyelleri $(E_{1/2})$ ile yasak enerji $(E_g)$ değerleri karşılaştırılmış ve $(E_{1/2})$ değeri büyüdükçe $(E_g)$ değerinde azalmanın olduğu ortaya çıkarılmıştır.
Keywords: Kimya; Organik; Kimya; İnorganik ve Nükleer