Polistiren halkası üzerinde bir bromlama çalışması - Çakmak, İdris; Coşkun, Mehmet (My University, 2005)
Polistirenin aromatik halkası elementel bromla $(Br_2)$ iyot $(I_2)$ halojen taşıyıcısının yanında bromlandı.; Bromlama reaksiyona girmeyen brom, açığa çıkan HBr ve polimerin element analizi ile izlendi. Aromatik halkaya bağlanma IR ve $^1H$ NMR ile karakterize edildi. Halojenlemede % dönüşümün zaman, sıcaklık, Hal/Kat. oranı ve çözücü hacmi/1 g polimer parametrelerine bağlılığı incelendi ve sonuçlar tartışıldı.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Mühendislik; Kimya