KÜRE GRAFİTLİ DÖKME DEMİR ALAŞIMLARININ ISIL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - ATEŞ, TANKUT (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalımada, küre grafitli bir dökme demir alaş farklısıişmısürelerine tabii tutularak 16 numune elde edildi ve ıl özellikleri incelendi. Uygulamaya tabiisıtutulmuştoplam 16 farklınumunenin faz bileşenlerini ve tane büyüklüklerini belirlemekşı difraksiyon analizleri yapı ve hesaplanan tane büyüklükleri karş tıldıı rı ,amacı X-ınlarıyla ldı laşaktivasyon enerjisi ve dönüş entalpilerini belirlemek amacı DSC ölçümleri alıüm yla ndıveı rı .hesaplanan aktivasyon enerjileri karş tıldıOksitlenme veya korozyonu, dolayıyla kütlelaş sıkaybı belirlemek için TGA ölçümleri yapı , yapını ldı daki fazlarıbelirlemek amacı SEMylaanalizi alı , ıl iletkenlik katsayı nı İndı sı ları belirlemek için Isıletim Ünitesi ölçümleri yapı veldıhesaplanan ıl iletkenlik katsayı karş tıldıları ı rı .sı laşAnahtar Kelimeler: Alaşı ı , Dökme Demir, Küre Grafitli Dökmemlar, Demir-Karbon AlaşmlarıDemir.
Investigation of thermal properties of spheroidal graphite iron alloys
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Metalurji Mühendisliği