Synthesis and characterization of dioxouranium (VI) complexes of Schiff bases (mixed-ligads Part 2) - Canpolat, Erdal (My University, 2014)
The complexes were prepared by reacting equimolar amounts of Schiff bases and H2O, py, DMF, bipy, phen and Et3N with UO2(VI) in absolute ethanol. The general compositions of the UO2(VI) complexes are [(L1)(UO2)(OAc)(py)].H2O (1), [(L2)(UO2)(OAc)(H2O)].H2O (2), [(L3)(UO2)(OAc)(bpy)].3H2O (3), [(L4)(UO2)(OAc)(phen)].H2O (4), [(L5)(UO2)(OAc)(Et3N)].2H2O (5) and [(L6)(UO2)(OAc)(DMF)].3H2O (6). The complexes were characterized on the basis of elemental analyses, IR, 1H-NMR and 13C-NMR spectra, magnetic susceptibility measurements, electronic spectra and thermogravimetric analyses

Kompleksler Schiff bazları, su piridin dimetilformamid, bipiridin, fenantrolin ve trietilamin ile dioksouranyum(VI)’un mutlak etanol içinde eşit molar miktarlarda reaksiyona sokulması ile hazırlandı. Dioksouranyum(VI) komplekslerinin genel formulü [(L1)(UO2)(OAc)(H2O)].2H2O (1), [(L2)(UO2)(OAc)(py)].H2O (2), [(L3)(UO2)(OAc)(DMF)].2H2O (3), [(L4)(UO2)(OAc)(bipy)].H2O (4), [(L5)(UO2)(OAc)(phen)].H2O (5) and [(L6)(UO2)(OAc)(Et3N)].3H2O (6). şeklindedir. Komplekslerin sentezinde elementel analiz, İnfrared, proton NMR, karbon-13 NMR, elektronik spektrum, manyetik süssebtibilite ve termogravimetrik analiz kullanıldı.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Schiff bases; UO2(VI) complexes of Schiff bases; Mixed ligands; Schiff bazları; Schiff bazlarının UO2(VI) kompleksleri; Karışık ligandlar