İntravenöz immunglobulin tedavisine yanıt veren, diabetes mellitus’ta kronik inflamatuvar demiyelinizan polinöropati; Olgu sunumu - Koca, Suleyman Serdar; Yoldaş, Tahir K.; Özkan, Yusuf; Günay, İzzettin; Dönder, Emir (My University, 2006)
Kronik inflamatuvar demiyelinizan polinöropati (CIDP) tedavi yaklaşımları farklı, tedavide immunmodülatör yöntemler kullanılan ve uygulanan tedavi yöntemlerine diğer periferal nöropati formlarından daha iyi yanıt veren bir hastalıktır. Bu makalede 68 yaşında olan 16 yıldır tip 2 Diabetes mellitus tanılı bir bayan olguda CIDP varlığını ortaya koyduk. Tedavi amacıyla IVIG 0.5 mg/kg/gün 5 gün süre ile 4 hafta aralıkla 6 ay uygulandı ve oldukça iyi yanıt gözlendi. Bu hasta diyabetik nöropatik ağrısı olan ve konvansiyonel tedavilere yanıt alınamayan bireylerde otoimmun nöropatilerin unutulmaması gerektiğini göstermiştir.
Keywords: Yaşlı; Diabetes mellitus; İmmunoglobulinler; ven içi; Polinöropatiler