AYNI DAĞILIMLI OLMAYAN TESADÜFİ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSTİKLERİNİN DAĞILIMLARI - BULUT, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu tez üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmistir. kinci bölüm, üç kısımdan olusmaktadır. Birinci, ikinci ve son kısımlarda; sırasıyla, sürekli, bagımsız ve aynı dagılımlı; kesikli, bagımsız ve aynı dagılımlı; ve sürekli, bagımsız fakat aynı dagılımlı olmayan tesadüfi degiskenlerin sıralı istatistiklerinin dagılımları verilmistir. Son bölümde, süreksiz ve kesikli bagımlı tesadüfi degiskenlerin sıralı istatistiklerinin dagılımları incelenmistir. Ayrıca, bagımlı ile bagımsız, süreksiz ile sürekli ve kesikli ile sürekli durumlar arasındaki iliskiler verilmistir. Anahtar Kelimeler: Sıralı istatistikler, bagımlı tesadüfi degiskenler, sürekli tesadüfi degiskenler, kesikli tesadüfi degiskenler, i.i.d. tesadüfi degiskenler, i.n.n.i.d. tesadüfi degiskenler.

This thesis consists of three chapters. In the first chapter, the fundamental definitions and theorems are given. The second chapter consists of three sections. In the first, second and last sections, the distributions of order statistics of continuous i.i.d., discrete i.i.d. and continuous i.n.n.i.d. random variables are given, respectively. In the last chapter, the distributions of order statistics of discontinuous and discrete dependent random variables are examined. Furthermore, the relations between dependent and independent, discontinuous and continuous, and discrete and continuous cases are given. Keywords: Order statistics, dependent random variables, continuous random variables, discrete random variables, i.i.d. random variables, i.n.n.i.d. random variables.
The distributions of order statistics from nonidentical random variables
Keywords: Matematik; İstatistik