YUNUS EMRE'NİN RİSÂLETÜ'N-NUSHİYYE'SİNDEKİ AHLAKİ DEĞERLER - ERTUNÇ, REFİKA (Fırat Üniveristesi, 2016)
Yunus Emre ile alakalı birçok çalışma yapılmış ancak eserlerindeki ahlaki değerler pek fazla ele alınmamıştır. Araştırmanın amacı Yunus Emre gibi şiirleri çağları aşmış bir tasavvuf şairinin ahlaka verdiği önemi bizzat kendi eseriyle gözler önüne sermektir. Aynı zamanda onun sadece ahlaki değerlere ayırdığı Risalesine dikkat çekebilmektir. Araştırma, Yunus Emre'nin Risalesinde geçen ahlaki olgular çerçevesinde şekillenmiş ve bu ahlaki ilkelerin geçtiği beyitlerin müstakil başlıklar altında paylaşılmasıyla oluşmuştur. Bu nedenle çalışmamız Yunus Emre'nin kendi eserleri başta olmak üzere ve ahlak alanındaki kitap, makale ve tezler ayrı ayrı incelenerek ve bu materyallerden yararlanılarak hazırlanmıştır. Çalışmamızdaki amaç, birey ve toplum açısından çok büyük bir öneme sahip olan ahlak kavramının Yunus Emre tarafından nasıl ele alındığını tespit etmektir. Anahtar Kelimler: Ahlak, Yunus Emre, Din, Değer, İslam, Risalet'ün-Nushiyye.

Y?nus Emre and His studies were always a significant subject for researchers and they searched it in different aspects except the morality. The aim of this study is to show how Y?nus Emre who is a well known with his poems over centuries gave importance to the moral values in his works. At the same time in his Ris?le on the morality. Therefore, this research is shaped of the moral facts in his treatise and the separate couplets which include these facts. Because of that we will study mainly his original works and the books and articles on them. Then, the aim of the study is to determine how Y?nus Emre handled the concept of morality which has a great importance for individuals and also society. Key Concepts: Morality, Y?nus Emre, Religion, Value, Islam, Ris?letü'n-Nü??iyye
The moral values in Y?nus Emre's Ris?letü'n-Nü??iyye
Keywords: Din