MALATYA MERKEZ İLÇEDEKİ BAZI MEYVELERDE FUNGAL VE BAKTERİYEL HASTALIKLARIN TESPİTİ - KUTLUBAY (BAŞAR), AYŞEGÜL (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi MALATYA MERKEZ İLÇEDEKİ BAZI MEYVELERDE FUNGAL VE BAKTERİYEL HASTALIKLARIN TESPİTİ Ayşegül (BAŞAR) KUTLUBAY Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı 1998; Sayfa : 46 Bu çalışmada Malatya İli merkez ilçede yetiştirilen meyvelerde hastalık yapan funguslar tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın materyalini yumuşak çekirdekli meyvelerden elma, armut, ayva; taş çekirdekli meyvelerden erik, kayısı, kiraz, vişne, şeftali; sert kabuklu meyvelerden ceviz, badem; üzümsü meyvelerden, bağlar oluşturmuştur. Materyaller Malatya ili merkez ilçeye bağlı Yağmurlu, Yeşilyurt, Eski Malatya, Orduzu, Tecde, Gündüzbey, Çarmuzu, Hanımın Çiftliği, Akçadağ, Yazıhan ilçesi ve köylerinden ve Malatya ili merkezindeki meyve bahçelerinden alınmıştır. Meyve bahçelerine çiçek döneminden itibaren 20'şer gün arayla gidilmiş ve aşağıdaki funguslar tespit edilmiştir. Sclerotinia fructigena Aderth. et. Ruhi., Sclerotinia linhartiana (Sacc.) Honey, Sclerotinia laxa. Aderh. et Ruhi., Venturia inaequlis (Cke.) Wint., Venturia pirina Aderh., Sphaerotheca pannosa (Walt) Le'r, Podosphaera leucotricha (E.E.) Sal m., Podoshaera oxyacanthae (DC.) De Barry., Uncinula necator (Sch) Burr., Taphrina deformans Berk. Tul., Taphrina pruni (Fuck), Tul., Coryneum beijerinckii (Oud.), Polystigma ochraceum (Wahl.) Sacc, Gnomonia ieptostyla (Fr.) Ces et De Not., Plasmopora viticola Berk., Cort Beri., de toni., Bortyotinia fuckeliana (De Barry,) Whetzel, Erwinia amylovora. Anahtar Kelimeler : Fungus, Bakteri, Meyve Hastalıkları
The Determination of fungi and bacteria that they make dseases in fruits which are grown in the center district of Malatya
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology