ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANI SULAMA İMKANLARININ ARAŞTIRILMASI - URHAN, MUHAMMET (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi ÜNİVERSİTE KAMPUS ALANI SULAMA İMKANLARININ ARAŞTIRILMASI Muhammet URHAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1997, Sayfa: 87 " Fırat Üniversite Göleti ve sulaması" projesi ile, kampusun bünyesindeki 90 hektarlık yeşil arazinin sulanması ve kampusun taşkın zararlarından korunması amaçlanmaktadır. Son yıllarda Çalgan Deresi'ne ait debilerin artış göstermesi, özellikle projenin yapımım gerekli kılmaktadır. Üniversite kampus alam içinden geçen Çalgan Deresi' nin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve yaz aylarında oluşan sulama suyu problemi, projenin önemini arttırmaktadır. Gölet hacmi için kullanılacak malzemenin, proje yerine yakın olması, kamulaştırma sorunlarının olmaması projenin ekonomik olduğunu ortaya koymuştur. "Fırat Üniversitesi Göleti ve Sulaması " projesinin inşa edilmesi halinde, üniversiteye ait yeşil alanların sulanması ile üniversitenin görünümünde büyük değişiklikler olacaktır.

n SUMMARY Masters Thesis INVESTIGATION OF IRRIGATION POSSIBILITIES OF UNIVERSITY CAMPUS AREA Muhammet URHAN Fırat University Graduate School Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1997, Page: 87 It is animed that irrigation of 90 hectare green area of campus and prevention of flood damege of campus by Firat University filling and irigetion project. Because the discharge of Çalgan Stream has increased for a fev years the construction of the project is needed. The importance of the project has increased owing to wish of use of Çalgan Steream productively and problem of irrigetion water in ' summer months. Due to the fact that the materials which is to be used in filling body is close to project area and there isn't nationalization problem, the project is economic. If Firat University filling and irrigation project is constructed, as a result of irrigation of green area of umversity,the appearance of universty will change speedily
Investigation of irrigation possibilities of university campus area
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering