Bazı sosyo-ekonomik değişkenlere göre beden eğitimi ve spor bölümü öğrencilerinin okuma alışkanlıkları - Tel, Mikâil; Ramazanoğlu, Fikret; Öcalan, Mehmet; Demirel, Erkan T. (My University, 2007)
Araştırmanın amacı, bazı sosyo-ekonomik değişkenler açısından beden eğitimi ve spor bölümü öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının belirlenmesidir. Araştırmada betimleme survey yöntemi kullanılmış olup 14 üniversitede 679 son sınıf beden eğitimi ve spor bölümü öğrencilerine anket uygulanmıştır. Sonuçta, beden eğitimi ve spor bölümü öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı olmadığı, boş zamanlarını ise, çoğunlukla sportif faaliyetlerle geçirdikleri görülmüştür. Kütüphaneye gitme oranı çok düşüktür ve bu da düşündürücüdür. Beden eğitimi ve spor bölümü erkek öğrencileri gazetelerin öncelikle spor sayfalarını, kız öğrenciler ise köşe yazılarını okuduklarını ayrıca okunan kitap türü ise roman, hikaye, şiir gibi kitaplar oluşturmaktadır. Öğrenciler, kitap okumama nedenleri olarak da televizyona fazla zaman ayırdıklarını ve okulun okuma alışkanlığını kazandırmadığını ifade etmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Okuma alışkanlığı; Beden eğitimi ve spor