EVSEL PLASTİK ATIKLARIN YOL ÜSTYAPISINDA KULLANILMA OLANAĞININ ARAŞTIRILMASI - NAMLI, REMZİ (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yt&sefc lisans Tezi EVSEL PLASTİK ATÜCLARİSJ YOL ÖSTYAP1S1MDA KOLLANILMA OLÂMA?IM ARAŞTIRILMASI Remzi NAMLI Fırat Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1885, Sayfa: 30 Evsel plastik atıklar doğaya atıldıklarında çok uzun zamanda yok olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, bu atıkların yol üstyapısında kullanılmasının araştırılmasıdır. Bunun için evsel plastik atıklar dan poşet ve PET şişe türü malzemeler agregaya katılarak Marshall Stabifte deneyi yapılmıştır. Çıkan sonuçlar şartname sınırları iki karşıiaştınknıştır. AMAHTAR KELİMELER : Agrega. Bitüm, plastik.

SUMMARY Master's thesis A RESEARCH ON THE POSSIBILITY TO USE THE PLASTIC WASTE PRODUCTS FROM HOWES PAVEMENTS FOR THE CONSTRUCTION OF HIGHWAY RmmHMâU Fırat University Graduate School of Science ami Technology Department of Civil Engineering 1995, Page: 90 Plastic waste products arid garbages from homes, around the enviroment take a long time to diminish, in this thesis it is investigated the possibility to use such wastages for tine highway pavement construction. In this purpose plastic bags and bottles are cut in small pieces and then added to aggregate in order to carry out Marshall Stability tests. The results are compared with the limits of the standards. Keywords : Aggregate, biiumen, plastic.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering