TÜRKİYE MUHASEBE-FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI'NA GÖRE FİNANSAL ARAÇLARIN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ - Kaya, Gamze Ayça (My University, 2015)
Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS)'nda, finansalaraçlarla ilgili TMS/IAS32 Finansal Araçlar: Sunum, TMS/IAS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme, TFRS/IFRS 7Finansal Araçlar: Açıklamalar ve TFRS/IFRS 9 Finansal Araçlar standartları bulunmaktadır.İşletme bilançolarında büyük tutarlarda yeralması nedeniyle finansal araçlar son dönemde büyük önemkazanmıştır. Finansal araçların büyük tutarlarda olması işletmelerin bu araçları nasıl muhasebeleşti receğikonusunu gündeme getirmiştir. Finansal araçların muhasebeleştirilmesi işletmeler ve diğer ka rar vericiler(yatırımcılar, kreditörler, devlet vb.) açısından büyük önem taşımaktadır. Çalışmada Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartları'na göre finansal araçlar muhasebeleştirilmektedir.Ayrıca f inansal varlıklarayrıntılı olarak açıklanmaktave finansal borçlar üzerinde durulmamaktadır.
Keywords: İşletme Finans