Finsler Manifoldunda Esnekliğine Göre Eğrilerin Karakterizasyonları - Öğrenmiş, Alper Osman (My University, 2016)
Fiziksel olarak, elastik olmayan bir eğri akışı, hareket kaynaklı bir enerji geriliminin bulunmaması olarak karakterize edilir. Biz bir elastik olmayan düzlem eğrisinin, yani yay uzunluğu her zaman korunan bir eğri için değişim denklemlerini ortaya çıkardık. Bu çalışmada, elastiklik açısından eğrilerin bazı karakterizasyonları verildi
Keywords: Matematik