Foramen transversarium bipartita - Aydınlıoğlu, Atıf; Kavaklı, Ahmet; Yeşilyurt, Hakkı; Erdem, Saadet; Eroğlu, Celalettin (My University, 2001)
Bu çalışmanın amacı foramen transversarium duplikasyonlarını araştırmaktır. Anabüim dallarımızda mevcut 222 servikal omur üzerinde foramen transversarium bipartita varyasyonu araştırıldı. İncelemeye alınan servikal vertebralar dört gruba ayrıldı: Cl, C2, C3-C6, C7. Atlas ve axis omurları üzerinde bu varyasyona rastlanmadı. C3-C7 omurları üzerinde tesbit edilen varyasyonlar bilateral, unilateral-sol unilateral-sağ olarak kaydedildi. Sonuçlar literatür bilgileriyle karşılaştırıldı. Bu varyasyonun klinik önemi literatür bilgileriyle tartışıldı.
Keywords: Anatomi; Servikal omurga; Atlas; Aksis