Yeni bir BPSK modülatörün tasarımı - Sönmez, Mehmet Emin; Akbal, Ayhan (My University, 2017)
Kablosuz haberleşme sistemleri için modülatör algoritmalarının sayısal devreler kullanılarak tasarımı günümüzde yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, seçilen sayısal tekniklerinin kaynak kullanımlarının düşürülmesi de oldukça önemlidir. Bu çalışmada kablosuz haberleşme sistemlerinde yaygın olarak kullanılan BPSK (Binary Phase Shift Keying: İkili Faz Kaydırmalı Anahtarlama) modülasyon tekniği için düşük RAM biti kullanımına sahip bir modülatör yapısı önerilmiştir. Önerilen mimari geleneksel mimariye göre RAM bit kullanımında %87.5'lik bir başarım sağlamıştır. Ayrıca yapılan çalışmada gerçek zamanlı olarak bir bilgi sinyali Altera DE-0 Nano Programlanabilir Kapı Dizileri) kartı üzerine entegre edilmiş bir analog-sayısal dönüştürücü (ADC: Analog to Digital Converter) girişine uygulanmıştır. Sinyal, modülasyon ve demodülasyon işlemlerinden sonra sayısal-analog dönüştürücü (DAC: Digital to Analog Converter) çıkışında elde edilerek önerilen yapının uygulanabilir olduğu görülmüştür
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği