Farklı tasarım yöntemlerine göre hazırlanmış asfalt beton numunelerinin rijitliği - Namlı, Remzi; Kuloğlu, Necati (My University, 2006)
Bu çalışmada farklı tasarım yöntemleri ile hazırlanmış sıcak karışım asfalt numunelerinin rijitliği deneysel olarak incelenmiştir. Numuneler hem Marshall hem de Superpave yöntemlerine uygun olarak sıkıştırılmıştır. Daha sonra numunelerin rijitliğini bulmak için “Üniversal Test Makinası” kullanılmış ve “ardışık 5 yüklemeli rijitlik testi” uygulanmıştır. Elde edilen rijitlik değerleri birbirleri ile karşılaştırılmıştır. Ortaya çıkan sonuçlardan, Marshall Yöntemi ile hazırlanan numunelerin, Superpave Yöntemi ile hazırlanan numunelerden daha rijit olduğu görülmüştür.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; Mühendislik; Kimya