FUZZY SAYI DİZİLERİ - ALTINOK, HIFSI (Fırat Üniveristesi, 2007)
Üç bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde, daha sonraki bölümlerde kullanıla-s scak olan bazı tanımlar verilmiş, istatistiksel yakınsaklık, fark dizileri ve konveks fonksiyon-sların özel bir sınıfında yer alan N âˆ’fonksiyonları ve Orlicz fonksiyonlarının bazı özellikleriincelenmiştir.sË™Ikinci bölümde, fuzzy küme, fuzzy sayısı ve çalışmamızın temelini teşkil eden fuzzys ssayı dizisi kavramları verildikten sonra fuzzy sayı dizilerinin istatistiksel yakınsaklığı vegsınırlılığı örneklerle açıklanmıştır.g sÜçüncü bölümün ilk kısmında bir M Orlicz fonksiyonu ve âˆ†m âˆ’genelleştirilmişs sc (âˆ†m , F, M, p) , c0 (âˆ†m , F, M, p) , mfark operatörü kullanılarak âˆ (âˆ† , F, M, p) ,S (âˆ†m , F, M, p) ve S0 (âˆ†m , F, M, p) dizi uzayları tanımlanmış ve bu uzayların bazı to-sË™polojik özellikleri incelenmiştir. Ikinci kısımda Î» = (Î»n ) pozitif sayıların azalmayan birsdizisi olmak üzere Î»âˆ’fuzzy fark dizi sınıï¬‚arı tanımlanmış bu uzaylara ait birkaç bağıntıs gverilmiştir. Son kısımda ise Î¸ = (kr ) lacunary dizisi kullanılarak fuzzy sayı dizilerininskuvvetli hemen hemen yakınsaklığı incelenmiştir.g sAnahtar Kelimeler: Fuzzy küme, Fuzzy sayısı, Fuzzy sayı dizisi, Orlicz fonksi-Ë™yonu, Istatistiksel yakınsaklık, Lacunary dizi.
Sequences of Fuzzy numbers
Keywords: Matematik