TARİHÖNCESİ DÖNEMLERDE ELAZIĞ YÖRESİNİN ÇEVRE BÖLGELERLE İLİŞKİLERİ - Arslantaş, Yüksel (My University, 2008)
Elazığ yöresi su kaynakları, zengin bitki örtüsü ve bol av hayvanlarının varlığı nedeniyle insan topluluklarının yaşam alanlarından birisi olmuştur. Ayrıca Elazığ yöresi önemli maden kaynaklarına sahiptir. Bu nedenle Kalkolitik Çağ’dan itibaren Suriye, Mezopotamya, Transkafkasya ve Orta Anadolu ile yakın ilişkiler geliştirmiştir. Obeyd ve Tell Halaf kültürleri de bölgeyi etkilemiştir. Elazığ yöresi çevre bölgelerle ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler geliştirmiştir.
Keywords: Arkeoloji; Tarih; Coğrafya