İletişim Fakültelerine Öğrenci Yerleşmede Karşılaşılan Çelişkiler ve Çözüm Önerileri - Varol, Asaf; Alemdar, Korkmaz (My University, 2007)
Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan'da iletişim eğitimi yapan toplam 40 yükseköğretim kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlarda uygulanan müfredatlardaki tutarsızlıklar, bölüm adlarındaki gereksiz çeşitlilik, öğrenci seçiminde uygulanan puan türü çelişkileri, farklı fakülteler bünyesinde aynı amaçlı bölümlerin oluşturduğu sorunlar bulunmaktadır. Bu çalışmada söz konusu tutarsızlık ve çelişkilerin neler olduğu ele alınarak ve nicel dağılımların nitel değerlendirmesinden geçerek çözüm önerileri sunulacaktır.
Keywords: Yüksek öğretim; müfredat; öğrenci seçme sınavı (öss); iletişim fakülteleri; öğrenci kabulü; üniversiteler; iletişim eğitimi; puanlama