Orbital kavernöz hemanjiom: Magnetik rezonans görüntüleme bulguları - Bozgeyik, Zülkif; Ozturk, Tulin; Baykuş, Esra Kazğan; Oğur, Erkin (My University, 2009)
Kavernöz hemanjiomlar erişkinde en sık görülen benign vasküler orbital tümörlerdir. Yavaş büyüme eğilimindedirler. Klinik olarak ağrısız proptozis ile karakterizedir. Orbital kavernöz hemanjiomların orijini ve mekanizması belli değildir. Orta yaş kadınlarda genellikle tek taraflı soliter tümörler olarak görülürler. Biz bu olgumuzda 48 yaşında bayan hastada intrakonal yerleşimli orbital kavernöz hemanjiomun manyetik rezonans görüntüleme bulgularını sunuyoruz.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji