Kent, Metropol ve Değişen Yer/Mekân İmajları - Aytaç, Ömer (My University, 2017)
Bu çalışmada, kent ve metropol imgesi üzerinden değişen yer mekan imajlarına dikkat çekilmekte, kentin kültürel yüzeyini yansıtan, birer imge repertuarı olarak görülen kentsel mekanlara odaklanılmaktadır. Özellikle küreselleşme ve iletişim teknolojilerinin etkisiyle mekan, kent ve metropol algısındaki değişimler, kent mekanlarının sosyal temsiliyetleri, kültürel ve imgesel anlamlarında görülen farklaşmalara dikkat çekilmektedir. Kent mekânlarının uçucu, değişken ve kurmaca kimlikler atfedici yanlarına vurguda bulunulmaktadır
Keywords: Sosyoloji; Kentsel Çalışmalar