Muhabbet kuşlarında (Melopsittacus undulatus) ossa cinguli membri htoracici üzerinde makro-anatomik incelemeler - Özkan, Z. Ender (My University, 1998)
Muhabbet kuşlarında ossa cinguli membri thoracici'yi oluşturan kemiklerden claviculae bulunmamaktaydı. Proc. acrocoracoideus'a ve rostrum sterni'ye yapışan iki ligamentum arasında ort. 10°lik bir dar açı şekillenmişti. İncelenen erkek kuşlarda osteometrik ölçüm değerleri dişilerden daha fazla bulundu.
Keywords: Morfometri; anatomi; omuzlar; muhabbet kuşu; kafes kuşları