HZ. MUSA İLE İLGİLİ RİVAYETLERİN TESBİTİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ - ARSLAN, SEDAT (Fırat Üniveristesi, 2013)
Her yönü ile merak konusu olmuş ve peygamberler içerisinde en çok malumat bulunan Hz. Musa (a.s.)?yı Hz. Peygamber?in hadislerinden öğrenmek ve hakkındaki rivayetleri değerlendirmek için yaptığımız ?Hz. Musa (a.s.) ile İlgili Rivayetlerin Tesbiti ve Değerlendirilmesi? adlı çalışmamız, giriş ve üç bölümden meydan gelmektedir. Girişte, çalışmada kullanılan yöntem ve teknikler hakkında bilgi verilmiş, ayrıca Musa kelimesinin anlamı üzerinde durulmuştur.Birinci bölümde, Kutsal Metinlere Göre Hz. Musa, başlığı altında konu ile ilgili Tevrat, İncil ve Kur?ân-ı Kerim?deki bilgiler incelenmiştir.İkinci bölümde, Hz. Musa (a.s.)?nın Tarih, Tefsir, Tasavvuf ve Edebiyat kaynaklarnda nasıl geçtiği, ulaşabildiğimiz eserler çerçevesinde, Hadis dışındaki İslam kaynaklarına göre Hz. Musa başlığı altında ele alınmıştır.Üçüncü bölümde de konu ile ilgili hadis rivayetleri verilip, değerlendirmeleri yapılmıştır. Çalışma, sonuç ve bibliyografya ile sona ermektedir. Anahtar Kelimeler: Hz. Musa, Hadis, Peygamber, Firavun.

Every aspect has been a subject of curiosity and a very detailed knowledge about the Prophet. Moses (A.S) 's Hz. Narrations of the hadith of the Prophet to learn and to evaluate our "Hz. Moses (pbuh) Determination and Evaluation of the accounts concerning " swork, introduction and three chapters are challenged.In the introduction chapter, it was given knowledge about the technics and methods used in this study.In the first chapter, with the little of ?According to the Holy Books Prophet Moses? the informations about the topic in the old Testament, the Bible and the Qur?an have been studied.In the second chapter, that how to treated of prophet Moses in the Islamic sources, in history, interpretation, sufism and literature has been explained with the little of ?Prophet Moses in the Islamic Lierature?In the third chapter, hadiths related about the subject have given and their evalutaion has been done.This study finishs with a bibliography and end. Key Words: Moses, Hadith, Prophet, Pharaoh.
Fixing and avalutaion of rumours about Prophet Musa
Keywords: Din