22 Numaralı adana şer‘iyye sicilinin h.1124-1133 (m.1712-1721) tanıtımı ve fihristi - Tatar, Özcan (My University, 2013)
Osmanlı tarihi araştırmalarında en önemli kaynaklar arşiv vesikaları olup, bunlar içerisinde Şer‘iyye Sicillerinin özel bir önemi vardır. Kaydedildikleri döneme ve yer hakkında önemli bilgileri ihtiva eden Şer‘iyye Sicilleri, günümüz tarih araştırmacılığında, içerdikleri belgeler açısından özellikle başvurulan kaynaklar arasındadırlar. Biz bu çalışmamızda, 22 Numaralı Adana Şer‘iyye Sicili’nin tanıtımını yaparak, içerdiği belgelerin konularına göre fihristini vermeye çalıştık.
Keywords: Tarih