Resim-İş Öğretmenliği Ana Sanat Atölye Derslerinin Uygulanmasında Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Kavuran, Tamer (My University, 2003)
Bu araştırma ile Türkiye'de Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dallarında görev yapan öğretim elemanlarının, resim-iş öğretmenliği programlarının uygulanmasında karşılaşılan sorunlara ve bu sorunların çözümüne ilişkin görüşlerinin belirlenmesi, bu görüşlerin kişisel özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğinin saptanması ve belirlenen sorunlara çözüm önerileri getirilmesi amaçlanmıştır. Tarama modelinde desenlenen araştırma, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de 21 üniversitenin eğitim fakültesi resim-iş öğretmenliği anabilim dalında görev yapan 323 öğretim elemanı üzerinde gerçekleştirilmiş olup evrenin % 79.9'undan kullanılabilir veri elde edilmiştir. Araştırmada, verilerin çözümlenmesi aşamasında, araştırma amaçlan doğrultusunda frekans, yüzde ve non parametrik istatistik tekniklerinden kay kare (X2)'den yararlanılmıştır, istatistiksel çözümlemelerinde .05 anlamlılık düzeyinin kullanıldığı araştırmada, çözümlemeler \"SPSS 10 for Windows\" paket programı ile gerçekleştirilmiştir.
Keywords: Türkiye; sanat eğitimi; eğitim fakülteleri