Siklon tipi bir kurutucuda patatesin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi - Akpınar, Ebru; Biçer, Yaşar (My University, 2002)
Bu çalışmada siklon tipi bir kurutucu kullanılarak, patatesin kuruma karakteristikleri deneysel olarak incelenmiştir. Deneyler, farklı boyutlardaki patates örnekleri için kurutucu havası hızları l ile 1.5m/s ve giriş sıcaklıkları 60, 70, 80 °C alınarak ayrı ayrı tekrarlanmıştır. Deneysel çalışma sonucunda bulunan kuruma hızı-nem içeriği eğrileri üssel fonksiyon esas alınarak modellenmiş ve kurutma eğrilerinin matematiksel modellemesinde lineer olmayan regresyon analizi metodu kullanılmıştır.
Keywords: Gıda Bilimi ve Teknolojisi; İstatistik ve Olasılık