ORTASINDA SİLİNDİRİK BOŞLUK BULUNAN ELASTİK ORTAMDA ÇATLAK PROBLEMİ - MURATOĞLU, AKIN ÇAĞLAR (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi ORTASİNDA SİLİNDİRİK BOŞLUK BULUNAN ELASTİK ORTAMDA ÇATLAK PROBLEMİ Akın Çağlar MURATO?LU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabil i rn Dalı 1996,Sai|fa: 80 Bu çalışmada ortasında silindihk boşluk etrafında çevresel çatlak bulunan elastik sonsuz bir levhada rnaydana gelen gerilme dağılımları gerilme şiddet katsayıları hesap edilerek incelenmiştir Navier denklemlerine Fourier ve Hankel dönüşümü uygulanarak problemin formül asyonu yapılmış ve problem integral dönüşüm tekniği kullanılarak tekil integral denklem haline dönüştürülmüştür. Daha sonra tekil integral denklem Gauss-Chebyshev yöntemi kullanılarak lineer denklem takımına dönüştürülmekte ve bu sistem Gauss Eliminasyon Yöntemi kullanılarak çözülmektedir. Çözülen denklem takımından, gerilme şiddet katsayıları değişik malzemeler için hesaplanarak, sayısal sonuçlar grafikler halinde verilmektedir. ANAHTAR KELİMELER : Tekil integral denklem, çatlak, boş silindir.
Crack problem in the center of elastic medium having cylindirical hole
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering