MANNHEİM EĞRİLERİNE YENİ YAKLAŞIMLAR - YAPRAK, GAMZE (Fırat Üniveristesi, 2025)
Bu çalışma E^4 dört boyutlu Öklid uzayında tanımlanan Mannheim eğrilerinin özellikleri, karakterizasyonları ve eğrilikleri ile ilgili genel bir değerlendirme sunmaktadır. E^4 dört boyutlu Öklid uzayında genelleştirilmiş V-Mannheim eğri tanımlanarak bu eğri eğrilikleri cinsinden karakterize edilmiştir.

This study provides a general evulation of the properties, characterization and curvature of Mannheim curves defined in E^4 four dimensional Euclidean space. Also generalized V-Mannheim curve is defined and charaterized by means of its curvature function in four dimensional Euclidean space E^4.
New approaches to mannheim curves
Keywords: Matematik