Herpes zoster oftalmikusa bağlı bir optik nevrit olgusu - Aydemir, Orhan; Yılmaz, Turgut; Çelebi, Serdal; Kükner, Şahap; Yoldaş, Tahir K. (My University, 2001)
Herhangi bir sistemik hastalığı olmayan 64 yaşındaki erkek hastada, Herpes zoster oftalmikus enfeksiyonunu takiben bir optik nevrit tablosu ve takip döneminde optik atrofi gelişmiştir. Nörolojik muayenesi doğal olan ve parainfeksiyöz Herpes zoster optik nevrit tanısı alan hastanın bulguları literatür bilgileri ışığında irdelenmiştir.
Keywords: Optik nevrit; Olgu sunumu; Herpes zoster; Herpes zoster oftalmikus; Optik atrofi