HZ. PEYGAMBER DÖNEMİNDE SAVAŞLARDA KADIN - Akman, Zekeriya (Fırat University, 2012)
Bu çalışmada, Hz. Muhammed döneminde yapılmış olan savaşlarda, kadınların üstlenmiş oldukları görevlerin ortaya konması amaçlanmaktadır. Hz. Peygamberin, kadınların savaşa katılması konusunda tavrı, kendisine gelen talepler ve bunlara karşı vermiş olduğu cevaplar araştırılmıştır. Bu dönem yapılmış olan savaşlarda, hem İslam Savaşçıları hem de Mekke Ordusu içerisinde kadınlar yer almıştır. Kadınlar daha çok geri hizmeti sayılabilecek, cepheye su taşımak, yemek yapmak, sağlık hizmetleri, konaklama bölgelerinde bekçilik yapmak, şiirler okuyarak erkekleri cesaretlendirmek gibi görevler yapmışlardır. Sayıları az olmakla beraber savaşlarda fiili çatışmalara katılmış olan kadınlar da bulunmaktadır. Bu makalede, Hz. Peygamber döneminde yapılmış olan savaşlarda kadınların yapmış oldukları faaliyetleri belirlemeye çalıştık.
Activities of The Women in The Wars of Prophet Muhammed Era
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları