Öğretmen Adaylarının Sayısal Yetkinlik Düzeyleri - Kazu, İbrahim Yaşar; Erten, Pınar (My University, 2014)
Bu araştırma ile öğretmen adaylarının sayısal yetkinlik düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın evren ve örneklemini, Fırat Üniversitesi Fen, Eğitim ve İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültelerinde öğrenim gören son sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Öğretmen adaylarının sayısal yetkinlik ve alt boyutları olan farkındalık, motivasyon, teknik erişim, yetkinlik düzeyleri cinsiyet, öğrenim görülen fakülte ve bölüm değişkenlerine göre incelenmiştir. Öğretmen adaylarının sayısal yetkinlik düzeylerinin orta, farkındalık alt boyutunun diğer alt boyutlara göre yüksek, teknik erişim alt boyutunda ise düşük düzeyde oldukları belirlenmiştir. Kadın ve erkek öğretmen adaylarının sayısal yetkinlik düzeylerinin orta, motivasyon ve farkındalık boyutlarında kadın öğretmen adaylarının, teknik erişim ve yetkinlik boyutlarında da erkek öğretmen adaylarının yüksek düzeyde oldukları görülmüştür. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin teknik erişim ve yetkinlik, Fen Fakültesi öğrencilerinin ise sayısal yetkinliklerinin yüksek olduğu saptanmıştır. Ayrıca araştırmada bölümlere göre de öğretmen adaylarının sayısal yetkinlik ve alt boyutları arasında anlamlı bir farklılık bulunmuştur
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları