ELAZIG MERKEZ VE ÇEVRESiNDE ZiYARET YERLERi iLE iLGiLi iNANÇ VE UYGULAMALAR - Oymak, İskender (Fırat University, 2009)
Bu çalışmada, İslam öncesi. Türk . inanışlarından atalar kültü ve yer su inanışlarının devamı olarak birçok uygulamanın yörede mevcut olduğunu tespit ettik. Yörede kutsal mekiinlar için Baba, Dede, veli-evliya, şehit. efendi vb. kavramlar h.-ullanılır. Bu mekanlar bölge insanı tarafından manevi hazzın kaynağı olarak görülür. Ayrıca irisanlar maddi ve manevi hastalıklar ve çeşitli dilekleri için son çare olarak bu rnekanlara sığınır!ar. Söz konusu mekanlar, toplumun bütün kesimleri tarafından ortak kullanılır. · Bilim ve teknolojinin ilerlemesine rağmen bu mekil.ı1iara ilginin azalmadığı~u .. aksin~ artığını.~öy~~y~b!Jiriz.:
Places of Beliefs Visits in Elazığ and Practices About Them
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları