ATATÜRK BARAJ GÖLÜ BOZOVA BÖLGESİNDE KULLANILAN BALIK YAKALAMA ALETLERİNİN YAPISI VE VERİMLİLİKLERİ - ÇELİK, AHMET (Fırat Üniveristesi, 1999)
Bu araştırma, Şubat 1998 - Nisan 1999 tarihleri arasında Atatürk Baraj Gölü Bozova Bölgesinde kullanılan balık yakalama aletlerinin yapısı ve verimliliklerini ortaya çıkarmak için yapılmıştır. Çalışmada, Bozova Bölgesinde genellikle, balık yakalama aletlerinden sade ağlar tespit edilmiştir. Sade ağlara ilave olarak fanyalı ağlar, çekme ağları ve paraketalar da kullanılmaktadır. Bu balık yakalama aletleri ile Bozova Bölgesinden bir avlanma sezonunda 446.701 ton balık istihsal edildiği belirlenmiştir ( 29.97 ± 13.46 kg / hektar / yıl ). Anahtar Kelimeler : Atatürk Baraj Gölü, Bozova, Sade ağ, Fanyalı ağ, Çekme ağ, Paraketa, İstihsal.

This research was carried out to determine the structure and performance of fishing gears used in Bozova Region of Atatürk Dam Lake, between February 1998 and April 1999. In the study, from fishing gears gillnets were mostly determined in Bozova Region. In addition to gillnets used tifana type of trammel nets, seine nets and longlines. During a fishing season from Bozova Region total 446.701 tons fish have been catched with this fishing gears ( 29.97 ± 13.46 kg / hectare / year ). Key Words : Atatürk Dam Lake, Bozova, Gillnet, Trammelnet, Seine net, Longline, Production.
The Structure and performance of fishing gears using in Bozova region of Atatürk dam lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products