Das Passiv im Deutschen und im Türkischen - Aygün, Mehmet (My University, 2006)
Almanca ve Türkçe’de “Passiv” (edilgenlik) konusunun ele alındığı bu çalışmada, bu dilbilgisel yapının her iki dildeki veriliş şekilleri sözdizimi ve anlambilim açıdan incelenmektedir. Konu hakkında gerekli bilgi verilerek aktarım örnek cümlelerle ortaya kondu. Sonuçta, Almanca’da pek çok şekilde verilebilen –pek çok versiyonu olan – edilgenlik yapısının Türkçe’de sadece edilgenlik ekleriyle verildiği ve iki dildeki veriliş şekillerinin benzerlik göstermediği görüldü.
Keywords: Dil ve Dil Bilim