Harşit Vadisi’nin (Türkiye) Caligonellid Akarları (Acari: Raphignathoidea: Caligonellidae) - Doğan, Sibel; Doğan, Salih; Erman, Orhan (Fırat University, 2018)
Bu çalışmada, Harşit Vadisi’nden (Türkiye) toplanan caligonellid akarların (Acari: Caligonellidae) iki cinsine ait toplam dört tür tespit edildi. Türlerden üçü, Caligonella humilis (Koch), Neognathus spectabilis (Summers ve Schlinger) ve N. terrestris (Summers ve Schlinger), çalışma alanından ilk defa kaydedildi. Bu türlerin, çeşitli organlarının şekilleri çizildi, ölçümleri alındı ve tanımları yapıldı. Ayrıca Türkiye’de ve dünyada yayılışları üzerinde duruldu.